marți, 24 iunie 2008

Cum e cand moare o parte din tine?

A murit si odata cu ea au inghetat amintirile copilariei.
Obisnuiam de mica sa ma atasez de oricine care parea suflet cald si dispus sa -mi spuna cand nu erau a mei langa mine te iubesc,sunt aici.
Era familia...mea,doar ca era cea de-a doua,familia la care am copilarit verile,si furam cirese si mere din gradina mamei..ei..si toata mancarea noastra era o para,un gutui si 2 capsuni.Cand se epuizau toata jocurile cu ea,(Adriana, o cheama,)prietena cea mai buna din copilarie..,Vali,mama ei, ne chema sa o ajutam la o prajiura din ce mai aveam prin buzunare din gradina cu fructe.
Vali,era genul de om care emana o caldura sufleteasca nemaintalnita dar in acelasi timp un scut foarte puternic avea,si nu multi puteau trece de el.Avea parul blond,auriu as spune,imi amintea mereu de povestile cu zane.Pe cat era de puternica pe-atat de apreciata era de mine.Era o icoana,dar una care nu plange in fata necredinciosilor pt iertarea pacatelor,ci o icoana care isi pastra raceala.
Si....Zboing..firul amintirilor s-a intrerupt.Bruiat de moarte.Accident stupid..si totusi.
Inmormantarea a fost de plumb.(Incep sa-l inteleg pe Bacovia).Si aerul a fost unul lugubru,am putea spune :moartea plutea in aer.Se auzeau cantece planse de vieti ramase inca aici cu povara eului.
Si pielea ei de odinioara miroase a fructe de gradina.Acum,a moarte,a neviu,
Si vreau sa o strang in brate , sa-i spun ca mi-a fost a doua mama si am invatat multe de la ea.Dar cel mai important am invatat sa fiu tare.
Zi lugubra.Zi de cenusa.

4 comentarii:

iris spunea...

deci mda..m-ai facut sa plang:(

badafly spunea...

uff..imagineaza-ti cum eram eu:)

Adriana spunea...

:(((( mami.... :| si u....surioara mea din copilarie, parte a sufletului meu de acum si nu numai... pffff!!!manu!!!mi dor...mi dosr sa fim mici...sa stam la bloc...sa ne dam cu bicicleta...sa te duc la camin... sa ne certam... sa ramai la noi pana vin ai tai din Filiasi...... ms pt cum vb despre mami!ms pt k inseamna cv pt tn!ms k ai scris asta.... :X

badafly spunea...

A insemnat,si mereu va insemna ceva ,pt ca nimenu nu o va uita:)
si mi-e mi dor de noi doua ,si de tot ce insemna asta.:)