luni, 22 decembrie 2008

Si zici ca vine Craciunul?


A venit Decembrie cu pasi repezi.Probabil ca de data asta a ajuns mai repede datorita faptului ca ninsoarea nu a mai fost un factor perturbator.Deobicei se impiedica ,pica,aluneca dar...mergea mai departe.Poate in momentul caderii acestuia ,noi copiii saream toti pe el si il intrebam:Si cu cadourile noastre ce-ai facut?.

A inceput deja nebunia cumparaturilor.Asa cum erau si stramosii nostrii care se calcau in picioare pentru o bucata de pamant ,asa si contemporanii (noi) cumparam ,ne grabim,nu ne uitam ce cumparam,si nici nu conteaza daca ne este de folos sau nu.Important e ca tot ceea ce achizitionam sa fie la un pret satisfacator pentru buzunarele noastre
Daca omul se respecta ,isi cumpara ceva nou,ideal ar fi o masina ,acuma daca nu e de-ajuns bugetul se accepta si o masina de tocat carne.Nu esti om ,daca nu adaugi in lista de decembrie ceva nou pentru casa.(casa impropriu spus,pentru nevoile personale).
Trecand la capitolul personale,oamenii cumpara cadouri pentru familie,prieteni,x,y,cadouri multe dar sub regula "viceversa".Dam cadouri tocmai in ideea ca vom primi inapoi.De fapt cheltuim tot pentru noi.Aratam lumii intregi ca traim momentul Craciunului,venirii Mosului,ca ne-am schimbat,ca suntem mai buni.Ne cumparam si ne vindem reciproc o imagine de sine imbunatatita.Tind sa cred ca Decembrie a facut un pact cu comertul.E atat de clar relatia dintre comert-religie.E satisfacatoare si chiar merge treaba.Goana asta dupa cumparaturi,nu face altceva decat sa transforme luna decembrie in raiul pe pamant al comerciantilor.
Oricum ,incerc sa ma opresc,sa inchei frumos si totusi...Noi am uitat adevarata valoare a verbului "a darui",noi daruim daca avem garantia ca vom primi altceva in schimb.
Ne lusutruim ghetutele,cumparam nuieluse si suntem impliniti.Oare putem fi impliniti cand noi am uitat toata insemnatatea adevaratului spirit de Craciun?...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Daca am astepta ceva in schimb, atunci nu ar mai fi cadou. Daruim pentru a aduce mici bucurii celor dragi. Pentru a primi in schimb, daca vrei neaparat asa o formulare, confortul de a-i stii macar putin mai bucurosi decat sunt de obicei.

badafly spunea...

Eu ma refeream la anumite categorii:) care in ultima vreme mi-au iesit in "ochi" :).
Tocmai ca multi au uitat insemnatatea acestui cuvant cum spuneam si in post.

Anonim spunea...

Sa nu te superi pe mine, dar eu cred ca Mos Craciunii si Stefanii Hrusca sunt de vina. Toate magazinele cu Mosi in vitrina si cu muzica lui Hrusca la difuzoare....

badafly spunea...

:)) .Oricum ma bucur ca ai avut curiozitatea de a citi gandurile unei pustoaice de 16 ani;))

Anonim spunea...

Exact 16 ani are si jumatatea lui Catalin, cea care crede in Mos Gerila. Cea care crede in Mos Craciun are 18. Sau invers?

iris spunea...

va tot certati voi aici...e craciun si gata.defapt un teatru.toti sunt buni de craciun..dar in rest uita sa fie...si da am cam uitat ce inseamna craciunul cu adevarat...si copilu asta de 16 ani e cel mai extraordinar pe care-l stiu.te besc manu scumpa:*