luni, 1 februarie 2010

E ziua care vrei tu sa fie

In ce zi suntem astazi? Iar tu sa-mi raspunzi firesc,marti.De ce ma intrebi?
Am sa-ti raspund ca e tot luni iar tu vei crede ca e una din zilele in care iar am pierdut notiunea timpului si ca iar sunt undeva cocotata pe un acoperis din afara oricarui cadru citadin,privind ca un observator lucrurile firesti si incercand sa mi le imaginez altfel,sa fie mai spectaculoase ,mai putin anoste.E posibil si asta dar azi nu ai nimerit-o.
Am sa incerc sa te apropii de gandurile mele si am sa-ti spun ca :"E tot luni,la fel ca ieri","Priveste cerul,priveste peretii,priveste begoniile,priveste vazduhul,asculta bazaitul soarelui,totul e la fel ca ieri si alaltaieri.
Tu imi vei spune ca tocmai de aceea noi oamenii ne-am creat un sistem bine gandit al timpului,prin care incercam ca fiecare zi sa fie "un altceva",un alt miros ,o alta simtire,o alta melodie in surdina.Cum ar fi ca la o intalnire de afaceri ,seful sa-l intrebe pe subaltern:
-Hey,bilantul ai spus ca e gata luni...Ce faci?
-Pai e luni si si ieri tot luni a fost.Cand sa-l fi facut?
-Noteaza-ti cumva :luni1,luni2,luni7500...(un nume de cod)

*Cred ca omul in permanenta are nevoie de diversitate,de o iluzie a acesteia cu toate ca uneori zilele iti par la fel dar o mica diferenta tot timpul va exista.Totul depinde de tine.Altfel ne-am complace cu totii intr-un luni de care ne va fi la un moment dat scarba sa-l pronuntam,il vom schimba ,il vom numi :'inul",parca are o alta nuanta dar in fond tot acelasi ramane.
Vrem ca in fiecare zi sa avem parte de experiente noi iar apoi sa le relatam(uneori mai si schimbandu-le cu mici detalii,pentru a fi si mai captivante) dar e normal si necesar:)

Am facut in asa fel incat fiecare zi sa aiba o semnificatie pentru fiecare dintre noi.
Luni e mereu inceputul,regenerarea sentimentelor,imi doresc sa fiu mai buna,mai plina de aspiratii.
Marti e o zi de stresiune in care stiu ca am mereu multe de facut,majoritatea lucrurilor ce le aveam de facut pe luni si le-am lasat pe ziua urmatoare.
Miercuri e ziua mea echilibrata si ma simt fericita ca are Bogdan tigari si ma intalnesc cu el si Andreea dupa ore iar apoi mergem la mine si mancam ce gasim prin frigider cu toate ca demulte ori doar cornulete gasim.
Joi:ma gandesc mereu la cei de la Vama veche:Ne vedeeeem joi,am urlat dupa eaaa!.Asta inseamna ca nu-mi tace gura.
Vineri:Mereu ma binedispune ideea ca e weekend si ca ma pot uita la toate filmele Lui Bergman(sa revad Persona),Tarkovski,Kubrick...(Apropo de asta,o sa incerc Bogdan sa nu-ti mai povestesc mereu filmele dupa ce le-am vazut cand ne intalnim in class,dar e o bucurie atat de mare sa te vad ca ma asculti si-mi spui ca acum daca tot am inceput sa povestesc,sa termin ...de obicei ma opresc la jumate si te enerveaza,stiu)
Sambata:Inca o serie de filme bune(merg si comediile lui Cameron Crowe cu Tom Cruise) si ceva blues mai spre seara...sa se intinda bine toate concluziile din cursul zilei.
Duminica:Easy like sunday morning?Ce iti poti dori mai mult de atat.Mereu am un jazzy mood si o cafeluta pe birou ..ahh si patul nefacut si multa...pf prea multa dezordine...

P.S: Trebuie sa recunosc ca "mica" dezordine poate fi inclusa in toate zilele...dar cred ca pot sa schimb ceva pe viitor:)

Si un mic cadou...

2 comentarii:

Anca Ligia Petre spunea...

nu stiu de ce, dar gasesc ceva masonic aici:)) poate de la "Ordine in haos"

badafly spunea...

Ordine in haos bine spus,dar in mod cert nu pastrez aceste lucruri cu discretie(desi ar trebui:P)