miercuri, 29 septembrie 2010

Adevarata drama e ca nu se intampla nicio tragedie

Azi noapte rasfoiam o cartulie de filosofie,pe care o imprumutasem unui prieten drag,si ce sa vezi?Cand o deschid,gasesc o foicica cu cateva puncte de vedere,scrise,despre Marti,dupa Craciun.
E interesant sa vezi cum oamenii percep filmele(care ar merita vazute),si uneori cat de diferite perceptiile de ale tale,desigur totul se raporteaza la experientele noastre

"Marti,dupa Craciun" nu se refera la adulter sau la triunghiul conjugal,ci la sfasietoarea drama a pierderii familiei in astfel de conditii-Radu,subliniind faptul ca,in acel moment de rascruce,personajul sau moare efectiv partial:odata cu familia destramata,din el se pierde ceva irecuperabil ,si nu putem decat sa ne intrebam cum si-n ce masura si cu ce pret va reusi sa supravietuiasca in plan interior(exterior)

-extrem de mult bun simt la aceste personaje,care sunt,de fapt,niste oameni civilizati,in situatii prin care majoritatea dintre noi trecem.


-adevarata drama e ca nu se intampla nicio tragedie."

vineri, 24 septembrie 2010

miercuri, 15 septembrie 2010

Actorul care nu a indraznit


A inceput numaratoarea inversa cel putin asa mi se tot spune de cateva zile.
Am fost intrebata recent care-mi sunt valorile dupa care ma ghidez in viata si care sunt si cele dupa care as vrea sa se ghideze si ceilalti din jurul meu.
E straniu sa observ ca ,vorbind despre ceilalti, mi-e mult mai usor, iar in ceea ce ma priveste, parca nu-mi gasesc atat de usor cuvintele.Ar trebui sa fie invers si totusi...
Am sa-i raspund acelei persoane cu gandul ca poate si unii dintre voi o sa va puneti intrebarea asta si tot voi veti cauta raspunsuri raportandu-va la ceilalti.
Principiile mele, de la o vreme incoace sunt foarte bine schitate,doar ca uneori uit ca trebuie sa le conturez cu marker ,sa ma asigur ca nu se pierd usor.
Tot ma invart in jurul cozii si nu spun nimic.Corectitudinea,educatia si respectul(necesare pentru integrarea intr-o societate)sunt cele mai importante.As vrea sa adaug si ambitia dar stiu ca mai trebuie sa lucrez la asta.

Iar in legatura cu altii,tot ce pot spune e ca mi-as fi dorit sa fie altfel,generatia mea, inclusiv generatiile viitoare.

Am nevoie de timp dimineata pentru a deveni Manuela,cea care ma stiu prietenii,timp pentru a ma obisnui cu ce se asteapta lumea de la Manuela,cum ar trebui sa se comporte si cel mai important,stiu pe de rost ,rolul pe care trebuie sa-l joc.
Momentan sunt ca acel actor care nu a indraznit ,multi l-ar numi regizor,doar ca eu il numesc doar Manuela:)

luni, 6 septembrie 2010

Where friend rhymes with end






Paduri ce ar fi putut sa fie si niciodata nu au fost.
Doar un om intamplator de sex feminin.
Taiatul necesar de aripi
Oare cum e sa pictezi adevarul?

duminică, 5 septembrie 2010

Pasarica-Crocodilul

Intr-adevar ,m-am tot invartit pe langa subiectul asta cu o oarecare pofta de cunoastere,ajutor,reciprocitate.Cel mai bun exemplu cred ca este cu crocodilul si pasarica.(de stiut:o anumita pasarita intra in gura crocodilului si nu este mancata.)

Ce avantaje au fiecare?Crocodilul are cel mai infim avantaj,acela ca ii este curatata dantura iar pasarica cel mai mare(ce disproportii).Da ,cel mai mare,ea in primu rand gaseste un loc uscat in gura reptilei,iar apoi ,ce pasarica mai mananca carne?De fapt asta e si cea mai mare realizare a ei,de niciunde din habitatul ei nu-si poate procura mai bine mancarea,proteinele decat din resturile crocodilului.Niciunul nu se inghit,dar se accepta pt ideea de avantaje.Hm,de ce oare am ajuns la concluzia asta carnala?
Cred ca pe baza asta merg toate acum.Suntem diferiti de animale?Nicidecum.