luni, 29 decembrie 2008

Suntem doi?Sau doar unul?


A trecut ceva vreme de cand imi ratacesc sufletul dintr-o parte in alta,dupa voia vantului...O balanganeala continua..Maine nu stiu unde va fi.Pleaca mereu spre tinuturi care naiba stie de ele,sete de necunoscut ,dar mereu se intoarce cand nu gaseste raspunsuri.E atat de egoist ,vrea sa stie totul fara ca el sa se dezvaluie nimic.E un aiurit si nu numai (dar nu are rost acum sa-l judec).
Ma gandesc de ceva vreme sa-l dau la licitatie,as fi curioasa daca cineva ar da ceea ce cer eu in schimb pe el.Nu vreau decat bucati de fericire in cantitati moderate.
M-am saturat de el,e istet (asta e defectul pentru unii),pentru el e un atuu.Pleaca mereu ,ma lasa singura,dar stie ca nu-l pot alunga de langa mine ,ca doar unul pe altul ne avem..
Am planuri cu el de cand eram mica:Sa mergem la mare,sa furam un fir de nisip ,sa avem o imbratisare cu marea,sa cunoastem un om care sa aiba capacitati supranaturale de a transforma uratul in frumos si visele in realitate.
Amandurora ne place zgomotul de tren si pierderea in spatiu Ne trebuie doar un bilet si un pachet de rabdare , niste servetele de dor si am plecat...

luni, 22 decembrie 2008

Si zici ca vine Craciunul?


A venit Decembrie cu pasi repezi.Probabil ca de data asta a ajuns mai repede datorita faptului ca ninsoarea nu a mai fost un factor perturbator.Deobicei se impiedica ,pica,aluneca dar...mergea mai departe.Poate in momentul caderii acestuia ,noi copiii saream toti pe el si il intrebam:Si cu cadourile noastre ce-ai facut?.

A inceput deja nebunia cumparaturilor.Asa cum erau si stramosii nostrii care se calcau in picioare pentru o bucata de pamant ,asa si contemporanii (noi) cumparam ,ne grabim,nu ne uitam ce cumparam,si nici nu conteaza daca ne este de folos sau nu.Important e ca tot ceea ce achizitionam sa fie la un pret satisfacator pentru buzunarele noastre
Daca omul se respecta ,isi cumpara ceva nou,ideal ar fi o masina ,acuma daca nu e de-ajuns bugetul se accepta si o masina de tocat carne.Nu esti om ,daca nu adaugi in lista de decembrie ceva nou pentru casa.(casa impropriu spus,pentru nevoile personale).
Trecand la capitolul personale,oamenii cumpara cadouri pentru familie,prieteni,x,y,cadouri multe dar sub regula "viceversa".Dam cadouri tocmai in ideea ca vom primi inapoi.De fapt cheltuim tot pentru noi.Aratam lumii intregi ca traim momentul Craciunului,venirii Mosului,ca ne-am schimbat,ca suntem mai buni.Ne cumparam si ne vindem reciproc o imagine de sine imbunatatita.Tind sa cred ca Decembrie a facut un pact cu comertul.E atat de clar relatia dintre comert-religie.E satisfacatoare si chiar merge treaba.Goana asta dupa cumparaturi,nu face altceva decat sa transforme luna decembrie in raiul pe pamant al comerciantilor.
Oricum ,incerc sa ma opresc,sa inchei frumos si totusi...Noi am uitat adevarata valoare a verbului "a darui",noi daruim daca avem garantia ca vom primi altceva in schimb.
Ne lusutruim ghetutele,cumparam nuieluse si suntem impliniti.Oare putem fi impliniti cand noi am uitat toata insemnatatea adevaratului spirit de Craciun?...